0
U kunt uw bestelling doen tot vrijdag 16u voor levering op zaterdag. Alleen postcodes 1165, 1067 en 1161

Historie bakkerij Imming

In 1870 bakte Klaas Imming zijn eerste brood in Andijk een dorp in West Friesland. Hij wist dat hij zijn best moest doen want er waren al zeven bakkers in zijn dorp. De liefde voor ambacht, zijn passie en enthousiasme voor het maken van brood besmette de hele familie. Zijn zoon Kees groeide op met de prachtige geur van vers gebakken brood. En werken door de nacht was onze manier van leven geworden. En zo begon Kees in 1918 zijn eigen winkel in bovenkarspel (8 km van Andijk).

Jaap, de zoon van Kees begon met bakken voor de dorpelingen van Wervershoof in 1947 waar hij in 1960 vertrok naar de Jacob Maaris straat in Amsterdam met ziin vrouw en vier zoons om daar zijn passie voort te zetten en te delen met de mensen in de grote stad. Na 5 jaar verhuisden de hele familie naar Nieuw West om op de Simonskerkerstraat verder te gaan waar zijn oudste zoon Klaas zijn eerste broodje bakt.

Dan in 1976,komt de kans om te verhuizen naar de Osdorperban 50.

In dat jaar wordt ook Giel de eerste zoon van Klaas en Gemma geboren. En 3 jaar later volgt er nog een zoon, die zij Koen noemen. Na 7 jaar de zaak samen met zijn vader te hebben gedaan nemen Klaas en Gemma de zaak in 1982 helemaal over. In mijn jongere jaren was ik al veel te vinden in de bakkerij. Maar in 2007 nam ik met mijn vriendin het familiebedrijf over. En in 2009 werd onze zoon Tim geboren.

En wie weet wordt dat wel de 6e generatie.

Neem niet met minder genoegen als met de kwaliteit van Bakkerij Imming.

Met vriendelijke groet,
G.Imming